Научно вијеће

ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР У НАУЧНА ЗВАЊА

На основу одлуке Научног вијећа, комисија за избор кандидата за звање научни сарадник је доставила извјештај који стављамо на увид јавности.

Извјештај комисије је у прилогу (за др Оливер Стевановић).

Коментари на извјештај могу се доставити на адресу института, за Научно вијеће.
Достављање извјештаја се може вршити 30 дана од дана стављања извјештаја на увид јавности.
Извјештај комисије и пристигле примједбе разматраће се на сједници Научног вијећа Института.

Предсједник Научног вијећа, Др Драго Н. Недић, редовни професор
01.11.2023.


ДВМ ОЛИВЕР СТЕВАНОВИЋ, ДОКТОР ВЕТЕРИНАРСКИХ НАУКА

Нап колега, Оливер Стевановић, одбранио је докторску дисертацију на Факултету ветеринарске медицине Универзитета у Београду и постао доктор медицинских наука – ветеринарска медицина.
Честитамо др Оливеру Стевановићу! Ментори: проф.др Тамара Илић и проф.др Драго Н. Недић. Комисија: доц.др Даница Богуновић, доц. Др Андреа Радаљ и проф.др Алмедина Зуко.
У прилогу можете погледати детаље са одбране.

Предсједник Научног вијећа, Др Драго Н. Недић, редовни професор

05.6.2023.

САВЈЕТОВАЊЕ ДОКТОРА ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ – Међународни научни скуп прве категорије и за 2023. годину

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво је поново класификовало и категорисало Савјетовање ДВМ Републике Српске као међународни научни скуп прве категорије. Ово ће омогућити наставно научним кадровима da за учешће као аутори и коаутори радова добију више вредновање радова (R30 или М30). Ово Министарство је на основу класификације и категоризације научног скупа додијелило и одређена средства за суфинансирање овог скупа. Ветеринарски институт је био суорганизатор, а предсједник Научног и програмског одбора је био др Драго Н. Недић, редовни професор. Ранг-листа класификованих и категорисаних научних скупова у Републици Српској (преузми pdf) Изражавамо захвалност организаторима и суорганизаторима: Ветеринарска комора и Друштво ветеринара Републике Српске, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду и Департману за ветеринарску медицину Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду. Хвала свим ауторима, коауторима и рецензентима, члановима Организационог, Научног и програмског одбора, секретарима, покровитељу, спонзорима и донаторима.

Предсједник Научног и програмског одбора, Др Драго Н. Недић, редовни професор 07.6.2023.


ВЕТЕРИНАРСКИ ЖУРНАЛ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРВА КАТЕГОРИЈА

Категоризација за 2023. годину. Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво је категорисало Ветеринарски журнал Републике Српске у прву категорију научних часописа. То значи да је ово водећи национални часопис у овој области и спада у R51 или М51 категорију. Ово ће допринијети већој видљивости наших истраживања и укупном рејтингу часописа и издавача (нашег института) и омогућити научним кадровима да добију више бодова за објављене радове. Ово је посебно значајно јер су радови из ове категорије часописа обавезни за научно напредовање. Ранг-листа категорисаних часописа у Републици Српској, јун 202 3 (преузми pdf) Главни уредник овог научног часописа који излази од 2001. године је др Драго Н. Недић, редовни професор. Изражавамо захвалност свим ауторима, коауторима и рецензентима, члановима Међународног уређивачког одбора и техничком уреднику као и издавачу на подршци и залагању.

Предсједник Научног вијећа, Др Драго Н. Недић, редовни професор 07.6.2023.

28. ГОДИШЊЕ САВЈЕТОВАЊЕ ДОКТОРА ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ (БиХ) МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП

Међународни научиг скуп, 28. Годишње савјетовање доктора ветеринарске медицине Републике Српске (БиХ) чији је суорганизатор и покровитељ Ветеринарски институт Републике Српске одржаће се у Требињу, 15-17.6.202 3. године. Овај научни скуп је званично категоризован као међународни научни скуп прве категорије што потврђује квалитет радова и добар рејтинг предавача. Ово је прилика учесницима да сазнају најновија искуства у науци и струци. Организатори су Ветеринарска комора Републике Српске и Друштво доктора ветеринарске медицине Републике Српске, а суорганизатори: Ветеринарски институт Републике Српске ”Др Васо Бутозан” Бања Лука, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду и Департман за ветеринарску медицину Универзитета у Новом Саду. Покровитељ је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. У прилогу је Програм савјетовања који можете погледати и преузети овдје. У прилогу је слика уз информацију и пдф програм.


Предсједник Научног вијећа, Др Драго Н. Недић, редовни професор.


НАУЧНО ВИЈЕЋЕ-ИЗБОР ВИШЕГ НАУЧНОГ САРАДНИКА

Јуче је засиједала Републичка комисија за избор у научно звање која дјелује при Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.
Састанку је, једним дијелом присуствовао и министар, доц.др Жељко Будимир који је најаваио значајно већу подршку научним радницима и више средстава за научноистраживачки рад.
Један од три кандидата за избор у научно звање био је и наш колега др Бојан Голић.
Након обраћања предсједника Научног вијећа ВИРСВБ, проф.др Драге Недића и предсједника наше комисије, проф.др Милорада Мириловића чланови републичке комисије су редом изнијели низ похвала за кандидата и за укупне активности Ветеринарског института и једногласно одлучили да се др Бојан Голић изабере у звање ВИШИ НАУЧНИ САРАДНИК.
Овим је процедура избора успјешно завршена.
У име Научног вијећа честитамо на избору колеги, др Бојану Голићу, вишем научном сараднику са жељом за успјешан наставак каријере.
Упућујемо и охрабрење нашим сарадницима којима предстоје избори у научна звања као и колегиницама и колегама који су на докторским студијама да могу рачунати на све нас као подршку на путу стицања нових знања и избора у виша звања.
Припремио: проф.др Драго Н. Недић
 21.2.2023.

28. ГОДИШЊЕ САВЈЕТОВАЊЕ ДОКТОРА ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ (БиХ) МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП

Ветеринарски институт је суорганизатор Међународног научног скупа, 28. Годишње савјетовање доктора ветеринарске медицине Републике Српске. Савјетовање ће се одржати у Требињу, 15-17.6.202 3. године. Овај научни скуп је званично категоризован као међународни научни скуп прве категорије што потврђује квалитет радова и добар рејтинг предавача. Ово је прилика учесницима да сазнају најновија искуства у науци и струци. Организатори су Ветеринарска комора Републике Српске и Друштво ветеринара Републике Српске, а суорганизатори: Ветеринарски институт Републике Српске ”Др Васо Бутозан” Бања Лука, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду и Департман за ветеринарску медицину Универзитета у Новом Саду. Покровитељ је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

У прилогу је Прво обавјештење.

Предсједник Научног и програмског одбора, проф.др Драго Н. Недић.
10.1.2022


НАУЧНО ВИЈЕЋЕ –  3. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА

На 3. редовној сједници Научног вијећа Ветеринарског института Републике Српске разматране су актуелне теме и усвојени закључци:
– усвојен је извјештај Комисије да се др Бојан Голић бира у звање виши научни сарадник,
– да се Драган Кнежевић, спец. др вет. бира у звање истраживач виши сарадник,
– да се Срђан Тодоровић, двм, бира у звање истраживач сарадник,
– да Ветеринарски институт РС буде суорганизатор 28. Савјетовања ДВМ Републике Српске које ће се одржати 15-17.6.2023. године у Граду Сунца у Требињу и да се потврђује да проф.др Драго Недић буде предсједник Научног и програмског одбора (да подсјетимо да је скуп од стране Министарства науке категорисан у међународни научни скуп),
– да се унапређује квалитет научног и оперативног рада и интензивира сарадња са теренском праксом и привредним субјектима,…
Припремио: Проф.др Драго Н. Недић
27.12.2022

ВЕТЕРИНАРСКИ ЖУРНАЛ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
У ПРВОЈ КАТЕГОРИЈИ НАУЧНИХ ЧАСОПИСА

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво је категорисало Ветеринарски журнал Републике Српске у прву категорију научних часописа. То значи да је ово водећи национални часопис у овој области и спада у R51 или М51 категорију. Ово ће допринијети већој видљивости наших истраживања и укупном рејтингу часописа и издавача (нашег института) и омогућити научним кадровима да добију више бодова за објављене радове. Ово је посебно значајно јер су радови из ове категорије часописа обавезни за научно напредовање.

Ранг-листа категорисаних часописа у Републици Српској, новембар 2022 (преузми pdf2)

Главни уредник овог научног часописа који излази од 2001. године је др Драго Н. Недић, редовни професор. Изражавамо захвалност свим ауторима, коауторима и рецензентима, члановима Међународног уређивачког одбора и техничком уреднику као и издавачу на подршци и залагању.

Предсједник Научног вијећа, Др Драго Н. Недић, редовни професор
24.11.2022.


КЛАСИФИКАЦИЈА НАУЧНИХ СКУПОВА

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво је поново класификовало и категорисало Савјетовање ДВМ Републике Српске као међународни научни скуп прве категорије. Ово ће омогућити наставно научним кадровима da за учешће као аутори и коаутори радова добију више вредновање радова (R30 или М30). Ово Министарство је на основу класификације и категоризације научног скупа додијелило и одређена средства за суфинансирање овог скупа. Ветеринарски институт је био суорганизатор, а предсједник Научног и програмског одбора је био др Драго Н. Недић, редовни професор.

Ранг-листа класификованих и категорисаних научних скупова у Републици Српској (преузми pdf1)

Изражавамо захвалност организаторима и суорганизаторима: Ветеринарска комора и Друштво ветеринара Републике Српске, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду и Департману за ветеринарску медицину Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду. Хвала свим ауторима, коауторима и рецензентима, члановима Организационог, Научног и програмског одбора, секретарима, покровитељу, спонзорима и донаторима.

Предсједник Научног вијећа, Др Драго Н. Недић, редовни професор
18.11.2022.


ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР У НАУЧНА ЗВАЊА

На основу одлуке Научног вијећа, комисија за избор кандидата за звања виши научни сарадник је доставила извјештај који стављамо на увид јавности.

Извјештај комисије је у прилогу (за др Бојан Голић, научни сарадник).

Коментари на извјештај могу се доставити на адресу института, са назнаком за Научно вијеће, 30 дана од дана стављања извјештаја на увид јавности.

Извјештај комисије и пристигле примједбе разматраће се на сједници Научног вијећа Института.

Предсједник Научног вијећа, Др Драго Н. Недић, редовни професор
16.11.2022.


НАУЧНО ВИЈЕЋЕ, 2. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА

Дана, 31.10.2022. године одржана је 2. редовна сједница Научног вијећа Ветеринарског института Републике Српске ”Др Васо Бутозан” Бања Лука. Да подсјетимо да су чланови Научног вијећа: др Драго Н. Недић (предсједник), др Жељко Сладојевић, др Драган Касагић, др Виолета Сантрач, др Биљана Пећанац др Милорад Мириловић, др Данијела Кировски, др Ранко Шкрбић, др Бојан Голић, др Весна Ђорђевић и др Весна Калаба.

Након усвојеног записника са претходне сједнице члановима Научног вијећа обратио се новоименовани директор Института, Драган Кнежевић спец. др вет. Поред представљања колега Кнежевић је поздравио све чланове Научног вијећа и истакао да је Научно вијеће веома значајан сегмент института и да ће он, као директор максимално подржати рад Научног вијећа у наредном периоду. Даље се расправљало о нашој, раније покренутој иницијативи да се код надлежног министарства покрене расправа о измјени Правилника о поступку за стицање научних звања. Закључено је да се са даљим активностима сачека док се формира нови сазив Владе.

Чланови нашег вијећа, декани Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду и Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци истакли су спремност за сарадњу по питању научних пројеката, публиковања научних радова и могућност ангажовања научних радника Института у менторству за кандидате који израђују и бране докторске дисертације. Ово се посебно односи на докторанте са овог института.

Договорено је да се покрене инцијатива код Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво да се ветеринарска медицина сврста у групу медицинских наука, односно да се из научне области Пољопривреда, рибарство, шумарство и ветеринарска медицина, пребаци у научно поље Здравље и заштита здравља.

Закључено је да се размотри могућност да Институт буде придружени члан Универзитета у Бањој Луци, те да се избор у научна звања, умјесто у Министарству врши кроз одговарајућа тијела Универзитета.

Прихваћен је захтјев Бојана Голића, научног сарадника за покретање процедуре избора у звање виши научни сарадник. Именује се комисија у саставу: проф.др Милорад Мириловић, предсједник, проф.др Драго Недић, члан и др Жељко Сладојевић, виши научни сарадник.

Прихваћен је захтјев Срђана Тодоровића из Градишке за покретање процедуре избора у звање истраживач сарадник. Именује се комисија у саставу: др Жељко Сладојевић, виши научни сарадник, предсједник, др Драган Касагић, научни сарадник, др Виолета Сантрач, научни сарадник.

Прихваћен је захтјев Драгана Кнежевића, спец. др вет, истраживач сарадникиз Бијељине за покретање процедуре избора у звање истраживач виши сарадник. Именује се комисија у саставу: проф.др Драго Недић, др Жељко Сладојевић, виши научни сарадни,  др Бојан Голић, научни сарадник.

Усвојен је извјештај са одржаног међународног научног скупа, 27. Савјетовање доктора ветеринарске медицине Републике Српске. Предсједник научног вијећа је у улози предсједника научног и програмског одбора овог скупа упознао присутне да је 27. Савјетовање ДВМ Републике Српске Међународни научни скуп, категорисан од стране Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво (https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mnk/ntr/kns/Pages/default.aspx). Укупно је прихваћено 85 радова из више области вет. мед. Одређени број радова није прихваћен јер није одговарао критеријумима научног скупа. Аутори су из 11 држава: (Бих-РС, СРБ, ЦГ, СМАК, ХР, СЛО, РУМ, ПОЉ, ГРЧ, ШПАН, ИТА), из разних образовних, управних и привредних институција. Укупно је 284 аутора или 3,3 по раду. У 4 дана одржано је 9 пленарних засиједања. Суорганизатори скупа су били: Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду, Департман ветеринарске медицине Пољопривредног факултета у Новом Саду и ЈУ Ветеринарски институт Републике Српске ”Др Васо Бутозан” Бања Лука. Покровитељ је било Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. Сви радови су презентовани уз значајну дискусију на сваком засиједању.

На конкурсе које расписује надлежно министарство за науку се редовно пријављујемо. Већ је донесена одлука да ће министарство (Влада) да субвенционише наше научно савјетовање и штампање зборника.

Очекује се и категоризација нашег научног часописа Ветеринарски журнал Републике Српске и очекује се да ће то бити категорија водећег националног часописа односно R51 (М51).

У циљу благовремене припреме за конкурисање за научне пројекте неопходно је да сви научни истраживачи припреме одређене пројекте са темом, добрим образложењем, референцама, пројектним тимом и финансијском конструкцијом. На тај начин ће се моћи брже прилагодити одређеном конкурсу. Пожељно је да се сви припреме јер једна институција може да кандидује више пројеката. У једном пројекту, један научник може бити у једном координатор и плус у још два пројекта члан пројектног тима. Ово даје могућности да се реализује пројекат и напише научни рад за СЦИ листу и стекну бодови за напредовање.

Поред низа других тема расправљано је и о изради креитеријума за суфинансирање едукација, учешћа у пројектима, штампању публикација и слично и закључено да директор формира комисију која би припремила одговарајући акт.

Предсједник Научног вијећа, проф.др Драго Н. Недић

31.10.2022.


НАУЧНО ВИЈЕЋЕ, 11. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА

Дана, 11.6.2020. године одржана је 11. редовна сједница Научног вијећа Ветеринарског института Републике Српске ”Др Васо Бутозан” Бања Лука уз поштовање мјера због пандемије #COVID-19. Усвојили смо извјештаје о завршена два научна пројекта, прихватили информације о почетку реализације још два пројекта, промовисали једног научног сарадника и једног истраживача вишег сарадника. Припремили иницијативу за измјене и допуне Правилника о научним звањима и усвојили информацију о припреми 25. Годишњег савјетовања доктора ветеринарске медицине Републике Српске. Научно вијеће чине: предсједник, проф.др Драго Н. Недић, др Жељко Сладојевић, проф.др Владо Теодоровић, доц.др Весна Калаба, доц.др Родољуб Тркуља, проф.др Миленко Шарић, др Виолета Сантрач, др Драган Касагић, др Бојан Голић.
Детаљ са сједнице, фотографија у прилогу
Предсједник Научног вијећа, проф.др Драго Н. Недић

ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР У НАУЧНА ЗВАЊА

На основу одлуке Научног вијећа, комисија за избор кандидата за звање научни сарадник је доставила извјештај који стављамо на увид јавности.
Извјештај комисије је у прилогу (за др Биљана Пећанац).
Коментари на извјештај могу се доставити на адресу института, за Научно вијеће.
Достављање извјештаја се може вршити 30 дана од дана стављања извјештаја на увид јавности.
Извјештај комисије и пристигле примједбе разматраће се на сједници Научног вијећа Института.

Предсједник Научног вијећа, Др Драго Н. Недић, редовни професор
10.03.2020.


КОНКУРС ЗА ИЗБОР У НАУЧНО И ИСТРАЖИВАЧКО ЗВАЊЕ

05.10.2018. године

Обавјештавамо вас да је 5.10.2018. године објављен Конкурс за избор у научна и истраживачка звања у ЈУ Ветеринарски институт Републике Српске ”Др Васо Бутозан” Бања Лука.

Конкурс је отворен до 16.10.2018. године.

Конкурс можете видјети и преузети овдје.

За све додатне информације можете се обратити предсједнику Научног вијећа.

Проф.др Драго Н. Недић


Комисија за стицање научног звања у Републици Српској: именовани наши научни сарадници

Untitled


Комисија за стицање научног звања у Републици Српској: именовани наши научни сарадници

У Министарству науке и технологије Републике Српске 29.8.2018. године је одржана конститутивна сједница Комисије за стицање научног звања. Комисију је именовао Министар науке и технологије Републике Српске која броји седам чланова, редовних професора (проф. др Војислав Тркуља, проф. др Здравко Тодоровић, проф. др Зоран Арсовић, проф. др Зоран Вујковић, проф. др Душан Јокановић, проф. др Радослав Грујић, проф. др Драго Н. Недић).

За предсједника Комисије изабран је проф. др Радослав Грујић, а за замјеника проф. др Драго Н. Недић.

Послије конститутивне, одржана је и радна сједница Комисије за стицање научног звања на којој су др Бојан Голић и др Виолета Сантрач, ЈУ Ветеринарски институт Републике Српске „Др Васо Бутозан”, изабрани у звања научних сарадника.

Др Бојан Голић, научни сарадник, научна област ветеринарска наука, ужа научна област безбједност хране животињског поријекла,

Др Виолета Сантрач, научни сарадник, научна област ветеринарска наука, ужа научна област епизоотиологија и патологија.

Уз честитку новим научним сарадницима позивамо и остале наше истраживаче да сакупе своју научну грађу и у складу са важећим прописима уђу у процедуру стицања научног звања.

Научно вијеће Ветеринарског института ће да помогне свим заинтересованим истраживачима у процесу стицања научног звања.

Предсједник Научног вијећа, проф.др Драго Н. Недић


Извјештаји комисија за избор у научна звања

На основу одлуке Научног вијећа, комисије за iзбор кандидата за звање научни сарадник су доставиле извјештаје које стављамо на увид јавности. Извјештаји комисија су у прилогу (др Бојан Голић, др Виолета Сантрач, др Драган Касагић). Сви који желе да дају коментар на неки од извјештаја могу да то доставе на адресу Института. Достављање извјештаја се може вршити 30 дана од дана стављања на увид јавности. Извјештаји комисија и пристигле примједбе разматраће се на сједници Научног вијећа Института.

Проф.др Драго Н. Недић *** Prof.dr Drago N. Nedić, PhD Начелник Центра за здравље животиња и безбједност хране и Предсједник Научног вијећа Head of the Center of Animal Health and Food Safety and President of the Scientific Council ЈУ Ветеринарски институт Републике Српске ”Др Васо Бутозан” PI Veterinary Institute of the Republic of Srpska „Dr. Vaso Butozan“ 78000 Бања Лука, Бранка Радичевића 18 78000 Banja Luka, Branka Radičevića 18 Tel.: +387 (0) 51 229 210 Fax: +387 (0) 51 229 242 E-mail: drago.nedic@virs-vb.com E-mail: drago.nedic@gmail.com Web: www.virs-vb.com

18.06.2018.

Translate »
cheap nike free run shoes | cheap nike air max womens | 88 | 49 | cheap mlb jerseys china | cheap nike free run 2 mens | jordans for cheap | 72 | 20 | 42 | 162 | cheap nfl jerseys free shipping | 38 | air max pas cher homme | cheap stitched nba jerseys | vans sko | 64 | 107 | 68 | air jordan 11 pas cher